top of page

Köpvillkor:

Information

 • Färgerna under produkten kan skilja mellan produktbild och tryck, för mer exakt färg skicka ett meddelande så får du bilder.

 • Storleksangivlesen är cirka mått, alltså kan det skilja någon centimeter.

 • Varje vara görs till stor del för hand där av kan placeringar eller storlekar skilja lite mellan varje produkt eller produktbild och vara.

 • Alla textiltryck är oeko-tex  standard 100 certifierade vilket betyder att de inte innehåller hälsoskadliga kemikalier vid tillverkning av material eller användning.

 • Följesedel skickas ej med din order ur ett miljöperspektiv, orderbekräftelse finner du på mailen. Önskar du specifikt en följesedel med ordern så skriv det i meddelanderutan.

 • Alla mått anges i bredd eller bredd * höjd.

Betalningsalternativ

 • Swish

 • Bankgiro

 • Plusgiro

Efter lagd order skickas en orderbekräftelse per mail. Inom 5 arbetsdagar skickas en faktura. Förskottsbetalning, fakturans betaltid är 3 dagar, ju snabbare betalning desto snabbare leveranstid. Ej betalad order makuleras.

 

Obs, order med personlig prägel (namn, födelseinfo med mera) kan ej makuleras eftersom sådana beställningar inte har ångerrätt (se längre ner angående ångerrätt). Där går påminnelseavgift (49 kr) ut, där efter om betalning saknas går ärendet vidare till inkasso.

Frakt

 • Frakt tillkommer i kassan på 35 kronor, oavsett hur mycket som beställs (inom Sverige). Bor du utanför Sverige så skicka ett mail så återkommer vi med frakt pris.

 • Avhämtning - 0 kr. Order avhämtas i Jönköping. När ordern är betalad och producerad skickas ett mail med mer information. Svara på mailet och återkom vilken dag som hämtning ska ske, där efter läggs er order ut i brevlådan och kan hämtas under dagen.

Priser

 • Alla priser anges inklusive moms. Momsen avser 25% av varans pris.

Leveranstid

 • Textiltryck och dekaler produceras och skickas oftast inom 1-3 dagar efter inkommen betalning. Jag håller dock 10 arbetsdagar som leveranstid ifall något material skulle vara slut, att det är stor orderingång eller något annat, men då meddelar jag er. Textiler med tryck kan ta lite längre tid eftersom jag beställer hem plagg/sak i önskad färg och storlek efter ert önskemål men oftast går det på några dagar där också. Är något brådskande så hör av dig så kan vi kanske lösa det.

 • När varan skickas är det Postnords leveranstid som gäller, 1-7 arbetsdagar. Vi ersätter er inte vid förseningar eller dylikt ifrån distributör.

Reklamation och garanti

 • Är något fel på varan så kontakta mig direkt så löser vi det, dock inom 14 dagar för att vi ska ha möjlighet att ersätta felet.

 • Jag står inte för om du som kund har angett fel information eller stavat fel eftersom jag skapar trycket efter önskemål.

 • Jag lämnar garanti på trycket, att trycket är skapat rätt/efter önskemålet, däremot lämnar jag ingen garanti på hur länge eller bra trycket sitter eftersom det beror på hur du som kund monterar det. Följs instruktionerna ska det sitta, men det är också stor skillnad mellan olika strykjärn, hur det tvättas, temperaturer vid montering, hur ren ytan är innan eller liknande faktorer. Där av kan jag inte lämna garanti eftersom jag inte monterar trycket.

 • Tänk på att kontakta mig direkt om något är tokig när du exempelvis monterar trycket, då finns en liten möjlighet att jag kan hjälpa dig. Görs inte det kan jag tyvärr inte hjälpa dig i efterhand då trycket applicerats eller monterats fel.

Ångerrätt

 • Ångerrätten gäller i 14 dagar efter att varan har levererats. Varan ska hållas i gott skick och får inte användas utan bara försiktigt tittas på och undersökas. Vid ånger står köparen för frakten. Ånger ska meddelas skriftligt INNAN varan skickas tillbaka, utan meddelande uteblir återbetalningen. Återbetalning sker efter att varan ankommit till mig.

 • Ångerrätten gäller ej beställd vara efter kunds önskemål eller med personlig prägel så som namn eller datum, framtagen efter kundens önskemål eller av andra drag är av personlig karaktär.

Sparande av filer

 • Filer som skickats för tryck eller personliga tryck som skapats efter kundens önskemål sparas i ett år från senaste trycktillfället. Där efter skickas ett mail ut med information om filen ska sparas för flera tryck eller om den ska tas bort, om filen ska spara så sparas filen ytterligare ett år. Uteblir svarar på mail så tas filen bort. Vill ni inte ha filen sparad så meddela det så tas den bort.

Personuppgifter

 • I samband med din beställning godkänns att jag på EnMatilda pyssel och vinyl lagrar dina uppgifter för att fullfölja mina åtaganden gentemot dig som kund. Enligt GDPR finns rätt att veta vilka uppgifter som finns sparade och även rätt att få uppgifterna borttagna. Vill du veta vilka uppgifter som finns sparade, om du tror de är felaktiga eller du vill att de tas bort så hör av dig genom att trycka på kontakt i menyn. Adress och mail är de uppgifter som sparas ifall du fått en faktura, adressen behöver sparas i 7 år enligt bokföringslagen, däremot kan du tidigare bli borttagen från kundregistret. Kundregistret används endast för att kunna skicka fakturor och varor eller på annat sätt komma i kontakt med dig som kund, ej för reklam. Uppgifterna lämnas ut till tredjepart om det är för att uppfylla mina åtaganden mot dig som kund. Det kan exempelvis vara Postnord för att skicka varorna, Gmail för att skicka faktura och kontaktväg och även mitt bokföringsprogram, Bokio.

Övrigt

 • Jag på EnMatilda pyssel och vinyl gör inte tryck som strider mot svensk lagstiftning, tryck som är licensskyddade eller där det finns risk för varumärkesintrång. Jag skapar heller inte tryck som går emot diskrimineringsgrunderna. Jag förbehåller mig rättigheterna att neka tryck enligt ovanstående eller av egna åsikter.

Godkännandet av villkoren gäller både vid beställning ifrån shop och via sociala kanaler.

bottom of page